Bu Güncelleme Yapılmadan Windows Kullanılamayacak !

Bu Güncelleme Yapılmadan Windows Kullanılamayacak !


 Microsoft, kısa süre önce Windows7 için bir güvenlik güncellemesi yayınladı. Bu güncellemeyi yapmanın zorunlu olacağnı ve herkesin bu güncellemeyi yapması gerektiği belirtildi. Elbette Windows’un “Server” sürümlerine de gelen güvenlik güncellemesinin vakit geçirmeden herkes tarafından yapılması gerekiyor. Ancak maalesef çoğu kullanıcı işletim sistemini güncellemeyi tercih etmiyor ve güncellemelerini yapmıyor. Ancak bu sefer ki güncelleme bir nevi şart koşulmuş olup güncelleme yapılmadan Windows kullanılamayacak şekilde planlanmış.

Windows7 kullanıcıları az gibi gözükse de günümüzde Windows7 kullanımı tüm kullanımların %20’sini oluşturuyor. Daha önce Microsoft tarafından yapılan açıklamada Windows7 için verilen güncelleme desteğinin kesileceği ve yeni bir güncelleme gelmeyeceği belirtilmişti ancak oluşan güvenlik açığı ve sistemin kötü niyetli kullanıcıların eline geçmesi Microsoft'u bu seferlik sözünden caymaya itti.


Bu güncellemenin amacının güvenlik açıklarını kapatmak olduğunu açıklayan Microsoft;  Print Spooler servisinin bünyesinde bulunan ve PrintNightmare olarak geçen güvenlik açığını gidermeyi hedeflediklerini belirtti. Denilene göre, bu açık kullanılarak sistemlere uzaktan erişim sağlanabiliyor ve bilgisayarlarda uzaktan kod çalıştırılabiliyor.


Firma tarafından kritik olduğu söylenen güncelleme yalnızca Windows7 ye kadar olan işletim sistemlerine gönderildi yani Windows10 için herhangi bir kullanım farklılığı veya geniş kapsamlı yeni bir güncelleme henüz söz konusu değil. Tabi ki Windows’un rutin sistem güncellemeleri devam etmekte.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski