5.000 TL altı en iyi drone modelleri

5.000 TL altı en iyi drone modelleri

  Drone çekimi yapmak isteyip yüksek fiyata takılanlar için 5.000 TL altı en iyi drone modelleri listesini hazırladık. İşte fiyat-performansa göre en iyiler.



  Drone kullanmayı öğrenerek hobi amaçlı kullanım planlayan veya çekim yaparak gelir elde etmek isteyen kişiler profesyonel çözümlerin fiyatlarını görünce bu isteklerini ertelemek zorunda kalabiliyor. Ancak başta DJI olmak üzere çeşitli markaların 5.000 TL altında fiyat etiketine sahip olan başarılı ürünleri bulunuyor. Bu kapsamda 5.000 TL altı en iyi drone modelleri ile karşınızdayız.


En iyi Drone’lar : İşte 5.000 TL altı modeller

DJI Mavic Mini ve Mini 2

  DJI Mavic Mini ve Mini 2 modelleri hem fiyatı hem de ağırlıkları ile 5.000 TL altında favori iki model olarak karşımıza çıkıyor. Aslında 5.000 TL demek bile yanlış, zira Mini 2 modeli 4.500 TL fiyat etiketine sahipken. Mini modeli ise birçok ek aksesuarın yer aldığı Fly More Combo paketi ile 3.500 TL’ye satılıyor.


  Bu paket içerisinde DJI Mavic Mini’ye ek olarak yedek pervane, micro-USB kablo, gimbal koruyucu, üç farklı tipte RC kablo, bir çift kontrol çubuğu, 6 adet yedek vida, 1 adet tornavida ve 1 adet bataryanın yanı sıra uzaktan kumanda yer alıyor.


Mavic Mini’nin kamerası 12 Megapiksel fotoğraf ve 2.7K çözünürlükte video kaydı gerçekleştirebiliyor. 249 gram ağırlığındaki drone, 3 eksenli gimbal mekanizması sayesinde titreşimlerden arındırılmış bir görüntü sunuyor. Zemin algılama sistemine ve kompakt bir yapıya sahip.


Tek şarj ile 30 dakikaya kadar havada kalabilen drone, paket içerisinde yer alan pervane koruma kiti ile oldukça güvenli bir uçuş imkanı sağlıyor.



Mini 2, 12 Megapiksel fotoğraf ve 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor. Bir önceki model ile benzer şekilde 249 gram ağırlığında. Katlanabilir portatif yapısı ile dikkat çekiyor. Drone, 10 km menzile sahip. Ancak ilk modele kıyasla daha fazla rüzgar direncine sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak cihaz yaklaşık 30 dakika boyunca havada kalabiliyor.


Fimi X8 SE 2020


Uygun fiyatlı drone denildiğinde ilk çözümlerden birisi olan FIMI X8 SE 2020, 4K çözünürlükte 100 Mbps video kaydedebiliyor. 3 eksenli gimbal sayesinde videoda sarsıntıları minimum seviyeye indiren drone, 5 km menzile sahip.



Yaklaşık 30 dakika havada kalabilen cihaz, akıllı takip ve akıllı uçuş gibi özelliklerine sahip. Sony IMX378 kamera sensörünün yer aldığı drone, F-log ve DNG RAW gibi çekim modlarına sahip. Fimi X8 SE 2020, özellikleri ve fiyatı ile en iyi drone modelleri listesine giriyor.


Aden FX 67 – Aden E58 Pro

2.000 TL altı drone modelleri denildiğinde kullanıcıların dikkatini çeken çözümler sunan Aden’in her iki modeli de 4K çözünürlükte video kaydı gerçekleştirebiliyor.


FX 67 modelinin tasarımı ve kutu içeriği ilk bakışta akıllara DJI’ın drone modellerini getiriyor. Fly More Combo olarak adlandırılan paketin içerisinde cihaza ek olarak iki adet batarya, yedek pervaneler, şarj cihazı ve uzaktan kumanda yer alıyor.



Drone, 2050 mAh kapasiteli bataryası ile yaklaşık 15 dakika havada kalabiliyor. 2200KV Brushless fırçasız motorlara sahip. 4K çözünürlükte video kaydı yapabiliyor olsa da bu çözünürlüğe çıkmak pek mantıklı görünmüyor. Zira cihaz 4K çözünürlüğe çıktığında 20 FPS’e düşüyor. Yani akıcı bir görüntü elde edemiyorsunuz.


Cihaz, FX67 ile benzer şekilde tek tuşla iniş-kalkış yapıyor. Beni Takip Et özelliği ile bir kişiye veya araca odaklanabiliyor. 249 gram ağırlığındaki Drone için kayıt zorunluğu bulunmuyor.



E58 Pro, 600 – 700 metre yüksekliğe çıkabiliyor. Yaklaşık 20 dakika uçuş süresi sunuyor. 1200 mAh kapasiteli bataryaya sahip.


Hubsan Xiaomi Fimi A3

2500 – 3000 TL aralığında dikkat çeken modellerden biri Hubsan Xiaomi Fimi. Cihaz, 2 eksenli gimbal üzerine yerleştirilen kamerası ile Full HD video kaydı yapıyor. f/2.0 diyaframa sahip olan bu CMOS sensör, 60 Mbps seviyesine sahip.



Cihaz, 2.000 mAh kapasiteli batarya sahip. Fakat 25 dakikaya kadar uçuş süresi sunuyor. 8 Megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebildiğini de belirtelim.


Kaynak: https://shiftdelete.net/5000-tl-alti-en-iyi-drone-modelleri

Yorumlar

Daha yeni Daha eski