Elon Musk'ın Çılgın Projesi Starlink Nedir ?

Elon Musk'ın Çılgın Projesi Starlink Nedir ?

Son Zamanlarda Ülkemizde de Sık Sık Görülmeye Başlanan Starlink Uyduları Nedir ?

Starlink, SpaceX tarafından  uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızıdır. SpaceX bu uydular ile sadece bütün Dünya’ya internet erişimi sağlamakla kalmayacak bu uyduları yeni keşifler ve araştırmalar için de kullanacak. SpaceX bazı uydularını da ordulara satmayı planlıyor. 



Starlink’in Amacı Nedir ? 

Starlink, uydular sayesinde bütün Dünya’ya internet erişimi sağlayan ve hizmeti veren şirketin adıdır. Bu şirket yeryüzüne ortalama 550 km mesafeye konumlandırdığı uydular aracılığı ile Dünya’nın çevresini sarıp, yüksek hızda ve düşük gecikmede internet hizmeti sağlamayı amaçlıyor. 



Yörüngede Kaç Adet Starlink Uydusu Var ? 

Şubat 2021’de verilen bilgilere göre 1000’in üstünde uydu Dünya yörüngesinde bulunuyor. Elon Musk önümüzdeki yıllarda bu sayıyı 42 bine çıkarmayı planlıyor.  Gönderilen bu uydular Dünya’nın bütün etrafını sararak en uzak bölgelerde bile internet erişimi sağlamak.




Starlink’in Ücreti, Aylık Abonelik Fiyatı ve Hızı Ne Kadar ? 

Starlink modem ve anteni için 499 $ ödemeniz gerekiyor. İnternet hizmeti için de aylık 99 $ ödeme yapmanız gerekiyor. 


Beta sürecinde yapılan internet hızı 150-210 mbps yi buluyor. Bu hızların bölgeye göre de değişiklik gösterebileceği de belirtildi.




Starlink Türkiye’ye Gelecek mi ? 



Beta sürecinin tamamlanmasının ardından Starlink hizmeti’nin Türkiye’ye de gelmesi bekleniyor.


Elon Musk’ın attığı bir tweete göre 2021 yazında beta sürecinin tamamlanması bekleniyor.



Eğlenceli içerikler ve son dakika teknoloji odaklı gelişmeleri kaçırmamak için Instagram, Twitter ve Facebook'dan bizi takip etmeyi instagram.com/teknobulls , twitter.com/teknobulls , facebook.com/teknobullss


Telegram kanalımıza da katılmayı t.me/teknobulls unutmayın.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski