Uzay Turizminde Jeff Bezos - Richard Branson Rekabeti

Uzay Turizminde Jeff Bezos - Richard Branson Rekabeti

 


Son günlerde herkesin konuştuğu Jeff Bezos ve Richard Branson arasında geçen uzay turizmi rekabeti, Richard Branson'un Pazar günü ilk uzay yolculuğunu tamamlamasıyla daha da arttı.


Geçtiğimiz aylarda Jeff Bezos, 20 Temmuz'da uzay şirketi Blue Origin'in ilk insanlı uçuşuyla uzaya gideceğini duyurmuştu. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Richard Branson, Jeff Bezos'tan daha önce uzaya gideceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından kızışan uzay turizmi rekabetinde ilk adım pazar günü atıldı. 


Virgin Galactic'in kurucusu olan Richard Branson, pazar günü yaklaşık 1 saat süren uzay yolculuğunu tamamladı. Yanında 5 kişilik ekiple havalanan Branson 60 dakika sonra Dünya'ya iniş yaptı. 


Branson ve Bezos Rekabeti


Jeff Bezos


Son birkaç yılın en zengini olan Bezos, Branson'dan 13 yaş genç. Amazon'unda kurucusu olan Bezos, geçtiğimiz hafta görevinden ayrıldı. 


1994 yılında kurduğu Amazon'dan ayrılan Bezos'un iş yükünden kurtularak kendini uzay turizmine vereceği düşünülüyor.


20 Temmuz'da yapacağı yolculuğa hazırlanan Bezos ve kardeşi bu sektörün öncü firması olmayı hedefliyor.



Richard Branson


70 yaşında olan Branson, Virgin grubunun kurucusu.  Sıra dışı bir kişiliğe sahip olan Branson, Atlantik Okyanusu'nu bir balonla yada İngiliz Kanalı'nı amfibi bir arabayla geçmek gibi sıra dışı başarılara imza attı. 


Yakınındaki isimler, uzay turizmini geliştirmek için Branson'un en uygun kişi olduğunu iddia ediyor.



Uzay Turizmi Ne Zaman Başlıyor ?


Virgin Galactic 2022'nin Başlarında Uzay Seyehatlerine Başlıyor


Virgin Galactic yaptığı açıklamada 2022'nin başlarında uzay seyehatlerini başlatmayı planlıyor. Şirketin planlarına göre, New Mexico'daki üssü Spaceport America'dan yılda 400 uçuşun gerçekleştirilmesi bekleniyor. 


Hollywood ünlüleri de dahil olmak üzere 600 bilet satıldı. Biletler 200 bin ila 250 bin dolara satıldı. Yeni çıkacak biletlerin bu fiyatların da üstünde olacağı belirtildi.


Jeff Bezos Tarih Vermedi


Blue Origin ticari faaliyetler için kesin tarih vermedi. Ancak 20 Temmuz'da ilk uçuşu gerçekleştirecek olan Blue Origin, bir koltuğu açık artırmayla ismi bilinmeyen bir kişiye 28 milyon dolara sattı.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski