Ruslar Kendini İmha Edebilen USB Bellek Geliştirdi!

Ruslar Kendini İmha Edebilen USB Bellek Geliştirdi!

 


Halen prototip olarak geliştirilen USB sürücüsü beş saniye içinde kendini imha edebiliyor.


Rus yüksek teknoloji Holdingi Rostec, içindeki NAND bellek yongalarını yok edebilen yerleşik fünyeye sahip bir USB flaş sürücü tanıttı. Üretici firma, patlatıcının manuel olarak etkin hale getirilebileceğini ve ortaya çıkan tahribatın kullanıcı açısından tamamen güvenli olduğunu ifade ediyor.

Rostec Holding bünyesindeki Technodynamika, standart bir USB belleğe benzeyen yeni bir USB bellek geliştirdi. Fakat bilinen normal sürücülerden farklı olarak yalnızca bir NAND bellek yongası ve USB’den NAND’ye bağlantı sağlayan köprü/kontrolcü ile birlikte gelmiyor. Aynı zamanda bir pil ve bir elektrik patlatıcıya sahip.



Firmanın dediğine göre cihazın ucundaki bir düğmeye basılarak kapsül baskı devre kartını kümülatif bir şarjla yakmaya başlıyor. Fakat cihazın kasası bozulmadan kalıyor ve böylelikle müşterilerin güvenliği garanti ediliyor.

Technodynamika, imha düğmesini istemeden aktif etme olasılığından korunmak için bir yöntem geliştirdi. İçerdiği verileri hızlıca silebilen gelişmiş sürücüler, genellikle depolanan verileri bir AES-256 anahtarıyla kriptolarlar ve yalnızca verileri kullanımdan kaldırma zamanı geldiğinde anahtarı yok ederler. Müthiş performansa sahip bir kuantum bilgisayarınız olmadığı sürece, 256 bitlik bir anahtarı makul bir sürede neredeyse imkansız. Technodynamika CEO’su Igor Nasenkov şöyle diyor:

Bilgileri yetkisiz erişime karşı güvenilir bir şekilde koruyabilen yeni bir cihaz yarattık: veri kurtarmanın imkansızlığı uzmanlık tarafından kanıtlandı. Gelecekte, cihaz uzun süreli depolama sırasında güvenlik, mekanik darbelere dayanıklılık ve iklim faktörleri açısından test edilecek. Kasa için çeşitli tasarım seçenekleri üzerinde de çalışacağız.

Halihazırda üretici firmanın elinde yalnızca prototip USB bellekleri mevcut. Ancak firma özel siparişler için hem performansı hem de kapasiteyi yapılandırabileceklerini söylüyor.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski