Facebook, Sosyal Medyanın Yerini Alacak Sanal Dünya Metaverse'ü Tanıttı: Arkadaşlarınız ile Oyun Oynayın, Toplantılar Yapın...

Facebook, Sosyal Medyanın Yerini Alacak Sanal Dünya Metaverse'ü Tanıttı: Arkadaşlarınız ile Oyun Oynayın, Toplantılar Yapın...


Facebook, uzun süredir bahsettiği Metaverse projesini duyurdu. Facebook'un sanal gerçekliği çok ciddiye aldığı aşikar. Şirket, amaçlarını yerine getirmek için yüksek miktarda bir parayı kaybetmeyi göze almış durumda. Hatta sosyal medya devi, bir güvence olarak kurumsal ismini Meta olarak değiştirdiğini de açıkladı. Peki nedir bu Metaverse ? 



Yeni şirket adıyla Meta, Metaverse için ”Sanal Gerçeklik (VR) ve Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojilerini kullanarak birbirine bağlı sanal deneyimlerin birleşeceği yeni bir evren” olarak tanımlıyor.


Mark Zuckerberg'ün yaptığı Metaverse sunumu, taktığımız gözlüğün bizi bambaşka bir dünyaya götürdüğünü gösterdi. Oluşturulan bu dünyada gerçek hayatta yapılabilecek tüm eylemlerin sanal alemde de yapılabileceği söyleniyor. Arkadaşlarımızla buluşuyor, konuşuyor, oyunlar oynuyoruz, konserlere gidiyoruz…



Taktığımız gözlük sayesinde istediğimiz her yerde arkadaşlarımız ile satranç, masa tenisi gibi oyunlar oynayabileceğiz, arkadaşlarımız sanal karakterleri ile yanımızda bulunabilecekler.



İş Hayatı ve WhatsApp'ta Metaverse İçinde Olacak

Metaverse iş hayatını da sanal ortama taşıyacak. Fiziksel ofisler yerini sanal ofislere bırakacak. Bu sanal ofislerde sunumlar ve toplantılar yapabileceğiz. 



Mark Zuckerberg yaptığı sunum sırasında sanal ortamdayken WhatsApp’tan bir arama alıyor ve sörf oynamaya davet ediliyor. Bu durum, WhatsApp’ın Metaverse oyunlarına girişeceğinin bir göstergesi olabilir.




Zuckerberg Meta Şirketinin Odaklanacağı Şeyi de Hatırlattı: “Önümüzdeki yıllarda, insanların bizi öncelikle bir sosyal medya şirketi olarak değil, bir metaverse şirketi olarak görmesini bekliyorum.


Mark Zuckerberg, "Umudumuz, önümüzdeki on yıl içinde metaverse milyarlarca insana ulaşması, yüz milyarlarca dolarlık dijital ticarete ev sahipliği yapması ve milyonlarca yaratıcı ve geliştiricinin işlerini desteklemesi." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski