Yeni Tanıtılan Apple Watch Series 7 Hakkında Her Şey

Yeni Tanıtılan Apple Watch Series 7 Hakkında Her Şey

   Dün gerçekleşen Apple etkinliğinde, yenilenen tasarımı ve büyüyen ekranıyla Apple Watch Series 7 tanıtıldı. Apple Watch 7 özellikleri, fiyatı ve yeni kasa ölçüleri neler ? 



Apple, Watch Series 7'nin tasarımında radikal bir yenilikte bulunmamış. Yenilik olarak sadece ekran gövde oranının artmasıyla daha büyük ekran getiriyor diyebiliriz. iPhone, iPad ve iMac modellerinin kenarlarını düzleştiren Apple, akıllı saat için böyle bir değişikliğe gitmedi.

Ekran çerçeveleri inceldi ve ekran büyüdü. Bugüne kadarki en büyük ekranlı Apple Watch olma özelliği taşıyan Apple Watch Series 7, 41 mm ve 45 mm kasa seçenekleri ile satışa çıkıyor. 


Watch 6 Series Kayışlarıyla Uyumlu

Apple, çerçeveleri incelterek ekranı büyütüyor ve bu sayede eski kayışların Apple Watch 7’de kullanılabilmesine olanak sağlıyor. Önceki modellerden geçiş yapacak kullanıcıların yeni kayış almasına gerek kalmayacak.

WR50 suya dayanıklılık, IPX6 toza dayanıklılık sertifikalarına sahip. Yeni Apple Watch ile renk seçenekleri arttı. Siyah, gümüş, kırmızı, mavi ve koyu yeşil renklerini tercih edebiliyorsunuz.


Ekran Detayları

Apple Watch Series 7 45 mm boyutundaki versiyonu 1,9 inç büyüklüğündeki kare formatlı "Her Zaman Açık Retina Ekran" teknolojisinin kullanıldığı bir ekranla geliyor. Apple Watch Series 7'nin piksel sayısı hatırı sayılır oranda arttı. Yaklaşık %16’lık artışla beraber 368 x 448 piksel çözünürlüğünden  396 x 484 piksel çözünürlüğe geçildi. Apple, ekrana Series 6'dan %50 daha fazla metin sıkıştırabileceğinizi iddia ediyor. 




Ekran camında yapılan geliştirme sayesinde bugüne kadarki en dayanıklı Apple Watch ekranı olduğu ifade ediliyor.

İşlemci ve batarya

Watch Series 7 tanıtımında işlemciden bahsedilmedi. Yüksek ihtimalle Apple Watch Series 6'da kullanılan S6 yonga seti ile geliyor. Apple Watch Series 7, Series 6’ya kıyasla %33’e kadar daha hızlı şarj olacak. Tam dolum sonrası batarya süresi ise 18 saat.


Apple Watch Series 7 Teknik Özellikler

  • Kasa boyutu: 41 mm ve 45 mm kasa boyutu
  • Ekran: 1,9 inç ekran 368 x 448 piksel çözünürlük (45 mm) Her Zaman Açık Retina Ekran
  • İşlemci: Açıklanmadı
  • Dayanıklık: IP6X, WR50 ve çatlamaya dayanıklı ekran
  • Sensörler: Barometrik altimetre, optik kalp sensörü, elektriksel kalp sensörü, ivmeölçer, jiroskop, kanda oksijen sensörü
  • İşletim Sistemi: watchOS 8

Çıkış Tarihi Ve Fiyatı

Tanıtım sırasında sadece 41mm olan modelin fiyatı 399 Dolar olarak açıklandı. Çıkış tarihi olarak, yaşanan yonga üretimindeki tedarik sorunu sebebiyle tam tarih verilmedi. Sadece "Sonbaharda Sizinle" ifadesine yer verildi.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski