Huawei’nin Gelişen Elektrikli Araç Piyasasındaki Rolü Ne Olacak ?

Huawei’nin Gelişen Elektrikli Araç Piyasasındaki Rolü Ne Olacak ?


Dünyanın en büyük telekomünikasyon ürünleri imalatçısı olan Huawei Technologies, sürücüsüz otomobil teknolojisini 2025'e kadar geliştirmeyi hedeflediğini açıkladı. Firmanın bu sistem için kendi ürettiği bir aracı kullanıp kullanmayacağı henüz tam olarak bilinmiyor. Huawei, geliştirdiği otonom sürüş sistemini Çin merkezli diğer firmalara satabilir ve bu hiç sürpriz olmaz.


Huawei Digital Energy Technology Co Ltd, ünlü telefon üreticisinin elektrikli araba piyasasındaki temsilcisi olacak.


Huawei Digital Energy Technology Co Ltd adı altında kurulan şirket, yüksek miktarda sermayesi ile hizmet vereceğini duyurdu. Pek çok konuda AR-GE çalışmaları yapmak için kurulan firma, araba üretiminin yanı sıra tesis üretimine de el atacak.


Huawei, küresel ölçekte gerçekleştirdiği akıllı telefon ticaretinin ABD'nin yaptırımlarıyla Batı piyasalarında ticaret hacminin sekteye uğramasının ardından portföyünü akıllı elektrikli araçlarla çevirmesine şaşırılmamalı. ABD’nin yaptırımları karşısında zora düşen Huawei’nin  iş kollarını çeşitlendirmeye çalışması şirket yöneticileri tarafında şirketin geleceği olarak görülmekte.


Huawei’nin kendi elektrikli otomobil modelini üretme gibi bir amacı henüz bulunmuyor. Ancak firma alana gelecek için büyük önem veriyor.


Şirketin yöneticilerinden yazılım mühendisi olan Wang Jun yaptığı açıklamada;

“Ekibimizin hedefi tümüyle sürücüsüz otomobillere 2025’te ulaşmak” dedi.


Huawei tarafından satılması planlana otomobillerde BYD, BAIC, Mercedes-Benz ve Changan imzaları bulunabileceği söylentiler arasında. Buradaki araçların çoğu Çin pazarına; Çin pazarına özel seçeneklerle üretilmesi planlanmakta.


Öte yandan, dünya genelinde  Apple ve Baidu gibi bir çok sayıda firma son zamanlarda sürücüsüz araç teknolojisinde çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski