İki Atom Birbiriyle 'Konuşurken' Yakalandı

İki Atom Birbiriyle 'Konuşurken' Yakalandı



Bilim insanları titanyum atomlarıyla yaptıkları çalışmada bugüne kadar görülmemiş bir keşif yaptılar. Yapılan çalışma sonucunda titanyum atomlarının birbirleri arasında sürekli ve değişken iletişimi olduğu ortaya çıktı. Bilim insanları bu iletişimi 'atomların konuşması' olarak lanse etti.


Yapılan çalışmada atomlar birbirlerine 1 nanometre kadar yakınlaştırıldı. Yakınlaştırılan atomlardan bir tanesine elektrik verildiğinde ve hareketi değiştirildiğinde diğer atomun buna nasıl tepki vereceğine baktılar. Yapılan çalışma sonucunda atomların arasında süreğen ve değişken iletişimin olduğu ortaya çıktı.


Bu konuşma, insanların veya hayvanların birbirleri arasında yaptığı iletişime benzemese de bilim insanları elde ettiği bulguları atomların iletişimi olarak kabul etti.


Kuantum fiziği üzerine çalışan Sandet Otte  bu iletişimi şöyle açıkladı: "Atomların yaptığı şey, bir kapının çalınması gibiydi. Siz nasıl kapıyı çaldığınızda kim o sorusuyla karşılaşıyorsanız, atomlar da anlık reaksiyonlarda bu iletişimi sağlamış oluyorlardı."

Yorumlar

Daha yeni Daha eski