Teknoloji Gündemi Hafta #10 (KANSER AŞISI YÜZDE 93 BAŞARI ELDE ETTİ!)

Teknoloji Gündemi Hafta #10 (KANSER AŞISI YÜZDE 93 BAŞARI ELDE ETTİ!)




  • BioNTech kanser aşısı için tarih verdi : "Birkaç yıl içinde kansere karşı savaşacak aşımızı insanlara sunmaya hazır olacağız."
-Dr. Özlem Türeci, “mRNA teknolojisine dayanan farklı kanser aşılarımız var. Bu tip tedavi yöntemi ve geliştirme süreçlerinde tahmin yapmak zordur fakat birkaç yıl içinde kansere karşı savaşacak aşımızı da insanlara sunmaya hazır olacağız.” 

  • Deep Web’de sahte Covid-19 aşı sertifikasının 150 dolara, Covid-19 aşılarının ise 500 ila 750 dolar aralığında satışa sunulduğu ortaya çıktı.
-Check Point isimli uluslararası siber güvenlik firması Deep Web üzerinden yaptığı bir araştırmayla, COVID-19 pandemi sürecinin nasıl sömürüldüğünü gözler önüne serdi. Dünya çapında aşı üretimi konusunda ciddi sorunlar yaşanırken, nasıl saklandığı belli olmayan ve gerçek olup olmadığı bilinmeyen aşılar piyasaya sürüldü. 500'le 750 dolar arasında değişkenlik gösteren aşılara ilgi büyük. Özellikle Rusça sayfalardan satılan aşıların sahte mi yoksa gerçek mi olduğu bilinmiyor.

  • Samsung İrlanda’da drone ile ürün teslimatı yapacak.
-İrlanda’daki bazı Samsung müşterileri, siparişlerini uçabilen ve birkaç dakika içinde kendilerine ulaşabilecek bir kuryeden teslim alabilecek. Manna Drone Delivery isimli şirket ile iş birliğine giden Samsung, en yeni Galaxy cihazlarını satın alan İrlandalı müşterilerine drone’la teslimat yapacak.

  • Alman Kanser Araştırma Merkezi Yeni Bir Kanser Aşısı Geliştirdi: İnsanlar Üzerindeki İlk Deneylerde Başarı Oranı Yüzde 93
-Alman Kanser Araştırma Merkezi'nden bilim insanları, kanser ile mücadelede bağışıklık sistemine yardımcı olarak hastalığın iyileşmesine katkı sağlayan bir aşı geliştirdi. Aşı, insanlar üzerinde gerçekleştirilen ilk deneylerde yüzde 93 başarı elde etti.

  • Bilim İnsanları, Atmosferdeki Oksijenimizin 1 Milyar Yıl Sonra Tükeneceğini Hesapladı
-Bilim insanları, Dünya’nın oksijenli atmosferinin hızla düşüşe geçmeden önce yaklaşık 1 milyar yıl daha dayanacağını buldu. 1,1 milyar içinde ise oksijen seviyesi %1’e düşecek.
  • Yemeksepeti siber saldırıya uğradı: Birçok kullanıcının hesap bilgileri ele geçirildi
-Online yemek sipariş hizmeti Yemeksepeti, iki gün önce siber saldırıya uğradı. Kimliği belirlenemeyen siber korsanlar tarafından yapılan saldırının ardından birçok kullanıcının hesap bilgileri çalındı.

  • Samsun’da sanduka içerisinde yaklaşık 2000-2500 yıllık olduğu değerlendirilen İbranice alfabe ile altın işlemeli Tevrat ele geçirildi.
  • Türk-İş: "4 kişilik ailenin açlık sınırı 2.736 TL, yoksulluk sınırı 8.912 TL."
  • Apple, iPhone 13 modellerinde kullanılacak 120 Hz LTPO ekranlar için yine Samsung ile anlaşma yapacak.
  • Sony; PlayStation 3, PS Vita ve PSP için çevrimiçi mağazaları kalıcı olarak kapatma kararı aldı.
  • Google Trends verilerine göre Türkiye'de 'Bitcoin' aramalarında %566 artış yaşandı.


TeknoBulls Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın. @teknobulls

Teknoloji odaklı gelişmeleri kaçırmamak için TeknoBulls Telegram kanalına katılmayı unutmayın. t.me/teknobulls

Yorumlar

Daha yeni Daha eski