Sağlık Bakanlığı Yerli Koronavirüs Aşı Çalışmalarına Katılacak Yeni Mezun Personel Arıyor

Sağlık Bakanlığı Yerli Koronavirüs Aşı Çalışmalarına Katılacak Yeni Mezun Personel Arıyor

Sağlık  Bakanlığı yaptığı son açıklamada kriterlere uygun, çalışmaya istekli yeni mezun olmuş kişileri, koronavirüs aşı çalışmalarına dahil edecek.



Koronavirüs sebebi ile ölen kişilerin sayısı an itibari ile 1 milyona yaklaşmışken tüm dünyada koronavirüs aşı araştırmalar hız kazandı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Sağlık Bakanlığımız aşı çalışmalarını genişletmek için yerli koronavirüs aşı çalışmaların katılacak uygun kriterli, çalışmaya istekli yeni mezun kişiler arıyor. Bakanlık, koronavirüs aşısının geliştirme, araştırma ve üretiminin her aşamasında görev alacak biyolog, laboratuvar teknisyeni , eczacı, kimyager, veteriner hekim , tıbbi farmakolog ve hekimler arıyor.

Bakanlığın yaptığı açıklama şöyle:

"Türkiye’de kurulacak tesislerde aşı geliştirme, araştırma ve üretim basamaklarının her aşamasında görev yapabilecek personel yetiştirilmesi amacıyla belirlenen şartları taşıyan kişilere teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir.

Bu kapsamda biyolog, laboratuvar teknisyeni, eczacı, kimyager, veteriner hekim, tıbbi farmakolog ve hekim olup, hayvan deneylerine hakim, hücre kültürü testlerine hakim, fermantasyon ve saflaştırma konularına haiz, çalışma konusunda istekli, yetiştirilmek üzere, yeni mezun, laboratuvar analizlerine hakim kişiler, özgeçmiş formunu doldurarak 15 Ekim tarihi mesai bitimine kadar hsgm.tibbilojistik@saglik.gov.tr adresine müracaat edebilirler. Eğitim süresi bir ay olacaktır."  

Yorumlar

Daha yeni Daha eski