RTÜK'ün Aldığı Kararla Artık Televizyon Dizi ve Programlarından Önce COVID-19 Uyarısı Çıkacak

RTÜK'ün Aldığı Kararla Artık Televizyon Dizi ve Programlarından Önce COVID-19 Uyarısı Çıkacak

 Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni bir karar aldı. Artık dizi ve programlar başlamadan önce "Bu program, COVID-19 tedbirleri kapsamında çekilmiştir." ifadesine yer verilecek.



Dünyada koronavirüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyona yaklaştı. Ülkemizde de toplam koronavirüs vakası 312.966'ye, vefat edenlerin sayısı ise 7.929'a ulaştı. Artan vaka ve vefat sayıları birçok sektör gibi sinema ve dizi sektörünü de etkiledi. Çoğu film ve dizinin çekimine ara verildi ya da ileri bir tarihe ertelendi. Normale dönüş sürecinin başlamasıyla sektörde yer alanlar tarafından yayınlanan "Türkiye'de COVID-19 Kısıtlamaları Altında Film Yapımlarında Güvenli Çalışma Koşulları ve Önlemler" başlıklı kılavuz ile film ve dizi setinde çalışanların alması gerektiği önlemler belirtildi.

Son günlerde dizi, film ve program çekimlerine katılan kişilerin gereken önlemlere uymadığı konusunda RTÜK'e çok fazla şikayet gelince RTÜK, yayınlanacak dizi ve programlardan önce koronavirüs için alınan önlemler hakkında yazılı, sözel ve görsel olarak seyircileri bilgilendirmelerini istedi. RTÜK, televizyon kanallarından ise "Bu program, COVID-19 tedbirleri kapsamında çekilmiştir." yayın bildirimi yapmasını istedi.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski