Polonyalı İlaç Şirketi, Dünyanın İlk Anti Koronavirüs İlacını Duyurdu

Polonyalı İlaç Şirketi, Dünyanın İlk Anti Koronavirüs İlacını Duyurdu

 Koronavirüs aşı ve ilaç çalışmaları tüm dünyada devam ederken Polonya'dan yeni bir haber geldi. Polonyalı bir ilaç şirketi dünyanın ilk anti koronavirüs ilacını duyurdu. 



Koronavirüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyona yaklaştı. Hal böyle olunca  aşı ve ilaç çalışmaları hız kazandı. İlaç çalışması yapan Polonyalı bir şirketten güzel bir haber geldi. Polonya'da Biomed Lublin adındaki bir ilaç şirketi, dünyanın ilk anti koronavirüs ilacını duyurdu. Şirket koronavirüsü yenen hastalardan aldığı plazmanın fraksiyonlanmasıyla spesifik anti-SARS-CoV-2 immünoglobulinleri içeren bir anti-COVID-19 ilacı geliştirdiğini duyurdu. Şirket yaptığı açıklamada ilacın şu an sadece klinik testlerde kullanılacağını söz konusu testlerin de birkaç ay içerisinde tamamlanacağını belirtti. kaybetti. Şirket, ilaçla ilgili olarak, “Her şey yolunda giderse, birkaç ay içinde Polonya, virüsü etkisiz hale getiren etkili bir ilaca sahip ilk ülke olacak.” şeklinde konuştu. 

Şirketin CEO’su Marcin Piróg'un açıklamaları şöyle: “Antikorların konsantre halini içeren bir ilaç üretmenin mümkün olduğunu ve insan plazmasının fraksiyonasyon işleminden sonra plazmadan daha etkili bir ilaca dönüştürülebileceğini kesin olarak kanıtladık.” 

Yorumlar

Daha yeni Daha eski