COVID-19 testi pozitif olanlara elektronik bileklik takılacak

COVID-19 testi pozitif olanlara elektronik bileklik takılacak

 Koronavirüs Testi Pozitif Olanlar İçin Yeni Uygulama Geliyor


Tüm dünyada Covid-19 salgını devam ederken koronavirüs testi pozitif olanlar için yeni bir uygulama devreye giriyor. Muharrem Sarıkaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir röportaj yaptı ve gerçekleştirdiği röportajı köşe yazısına taşıdı. Muharrem Sarıkaya'nın aktardığı bilgiye göre COVID-19 testi pozitif çıkanlara elektronik bileklik takılacak.


COVID-19 testi pozitif olup dışarı çıkanların sayısındaki artışa yönelik yeni bir uygulama geliyor. Edinilen bilgilere göre COVID-19 testi pozitif olanlara elektronik bileklik takılacak. Fahrettin Koca, koronavirüs testi pozitif çıkan kişilere elektronik bileklik takılacağını, bileklik konusunda iki farklı model bileklik olduğunu en uygun model seçildiğinde uygulamanın başlayacağını belirtti.

Birinci modelde koronavirüs testi pozitif olan ve evinde karantinada olması gereken kişilere elektronik bileklik takılacak ve kişi evden ayrılması durumunda merkezdeki alarm çalacak. İkinci model de temelde aynı mantık ile işliyor ancak eve yerleştirilen takip cihazı kişiyi takibe alacak. Eve yerleştirilen takip cihazı, belirlenen koordinatların dışına çıkıldığında alarm çalarak kişiyi uyaracak. Kişi, belirlenen koordinatlardan uzaklaşmaya devam ettiği takdirde merkezdeki alarm çalacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hangi modelin daha verimli olduğuna karar kıldıkları durumda uygulama aşamasına geçileceğini bildirdi.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski