Amazon, Bulut Tabanlı Oyun Servisini Duyurdu: Luna

Amazon, Bulut Tabanlı Oyun Servisini Duyurdu: Luna

 Son yıllarda çoğu şirketin çıkarmaya başladığı bulut tabanlı oyun servislerine Amazon'un Luna adlı oyun servisi de eklendi.



Bulut tabanlı oyun servisini duyurmayan tek şirket Amazon kalmıştı. Ancak bugün itibari ile ben de bu sektörde varım diyen Amazon, Google Stadia, Nvidia GeFoce Now ve Microsoft xCloud gibi bulut tabanlı oyun servisi olan Luna'yı duyurdu. Erken erişim aşamasında olan Luna, bulut tabanlı oyun servisleri arasındaki rekabeti artıracak gibi görünüyor. Aylık 5,99$ gibi bir fiyat ile üye olunabiliyor. Ayrıca servisin bir de kontrolcüsü bulunuyor. Kontrolcü için de kullanıcılardan 49,99$ talep ediliyor. Amazon ilerleyen süreçte ücretlerin artabileceğini de belirtti.

Amazon, serviste kısıtlı sayıdaki oyunda 4K 60FPS desteği olacağını geri kalan oyunların tümünü 1080p çözünürlükte kullanıcılara sunacaklarını açıkladı. Luna'ya üye olan oyuncular Amazon oyun kitaplığıyla beraber Ubisoft anlaşması çerçevesinde Assassins Creed Valhalla, Far Cry 6 ve Immortals Fenyx Rising gibi oyunlara da çıktığı gibi erişebilecek. 

Yorumlar

Daha yeni Daha eski