4 Ay Önce Koronavirüsü Yenen Hong Kong'lu Bir Adam Koronavirüse Tekrar Yakalandı

4 Ay Önce Koronavirüsü Yenen Hong Kong'lu Bir Adam Koronavirüse Tekrar Yakalandı

 Dün İtalya'dan gelen umut verici koronavirüs aşısını sizlerle paylaşmıştık. Yine dün Hong Kong'daki araştırmacılar, dünya çapında ilk Koronavirüs (Covid-19) "tekrar enfeksiyonu"nu tespit ettiklerini açıkladılar. Bu açıklama dünyada büyük yankı yarattı çünkü doğal yolla veya aşı yoluyla koronavirüse karşı kazanılan bağışıklık konusunda soru işaretlerini beraberinde getirdi.



Hong Kong Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden  Kelvin Kai-Wang To, "Çalışmamız, COVID enfeksiyonu için bağışıklığın ömür boyu olmadığını kanıtlıyor. Aslında enfeksiyon yeniden oldukça hızlı gerçekleşebilir." dedi. Kelvin Kai-Wang To, "Covid-19 hastaları iyileştikten sonra tekrar enfekte olmayacaklarını varsaymamalılar." şeklinde uyardı.

4 Ay Önce Koronavirüsü Yenen Bir Kişi Yeniden Koronavirüse Yakalandı 

Hong Kong'da yaşayan 33 yaşındaki bir adam 4 ay önce koronavirüsü yenerek tekrar eski sağlığına kavuşmuştu. Avrupa'dan döndüğü sırada havaalanında zorunlu taramadan geçtiği sırada yeniden koronavirüse yakalndığı anlaşlılan adam bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Yeniden test yapılan kişi 4 buçuk ay önce Covid enfeksiyonuna yakalanmıştı ve iyileşmişti. Sonrasında hastanın bağışıklık kazandığı var sayılmıştı. Bu olayla koronavirüsü yenmiş bir kişinin yeniden koronavirüse yakalanabileceğini gözler önüne sermiş oldu. 


Yorumlar

Daha yeni Daha eski