Netflix Kullanıcı Sayısı 5 Ayda İstanbul nüfusu kadar arttı

Netflix Kullanıcı Sayısı 5 Ayda İstanbul nüfusu kadar arttı

CompariTech'in paylaştığı rapora göre 2019 yılının sonuna gelindiğinde 167 milyon aboneye sahip olan Netflix,abone sayısını 16 milyon arttırarak Nisan 2020 itibariyle 183 milyon aboneye ulaştı.Bu artışa Covid-19 pandemisi sürecinde insanların izole bir hayat sürmesinin etkili olduğu görülmekte.


Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan evlere kapanma durumu internet içerik sağlayıcılarına olan talebi oldukça arttırdı.Artışın en çok yaşandığı kuruluşlardan biriside Netflix.İnsanların evlerine kapandığı günlerde dizi-film izleyerek vakit geçirmek istemesi ile Netflix abone sayılarında kısa sürede yüksek artışlar gözlendi.

Nisan ayı itibarıyla 183 milyon aboneye sahip olan Netflix, Türkiye’de de abone sayısını artırmış durumda.Açıklanan rapora göre Netflix’in Aralık 2019’da Türkiye’de 1.5 milyon abonesi bulunuyordu. Pandeminin zirve yaptığı nisan ayında ise Netflix’in Türkiye’deki abone sayısı 1.7 milyonu geçmiş durumda. Türkiye’de 2020 yılının ilk üç ayında 200 bin yeni abone elde eden Netflix, bu dönemde Türkiye’de tahmini 53 milyon dolar gelir elde etti. 

 Netflix’in ikinci çeyrek bitiminde Türkiye'de 2 milyon civarı aboneye sahip olması bekleniyor.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski