Dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos'un serveti 200 Milyar doları geçti

Dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos'un serveti 200 Milyar doları geçti

E-ticaret devi Amazon’un sahibi ve dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos koronavirüs ile birlikte servetine servet kattı ve toplam mal varlığı 200 milyar doları aştı.



Popüler Amerikan dergisi Forbes’ta yer alan habere göre, Jeff Bezos’un kişisel serveti 200 milyar doları aştı. Yine aynı habere göre, Bezos 200 milyar dolar servete ulaşan ilk insan olma unvanını kazandı.

Sadece 1 günde 4,9 milyar kazandı

Bezos’un şahsi servetindeki yaşanan bu artışın temelinde Amazon hisselerinde yaşanan yüzde 2’lik artış var .Amazon hisselerinin çarşamba öğleden sonra yüzde 2 oranında artmasıyla birlikte Bezos’un de net serveti 4,9 milyar dolar artarak 200 milyar doları geçmiş oldu.

Ünlü iş adamı gerçekleşen bu artış sonrası yaklaşık 205 milyar dolarlık servetin sahibi oldu. Bezos’un ardından dünyanın en zengin ikinci kişisi 116,1 milyar dolarlık servetiyle Bill Gates oldu.

2020 yılının başında kişisel serveti takribi 115 milyar dolar olan Bezos, aradan geçen 8 aylık süreçte servetine yaklaşık 90 milyar dolar daha eklemeyi başardı.Eski eşi MacKenzie Scott’tan ayrılırken Amazon hisselerinin bir kısmını veren Bezos bu boşanma gerçekleşmeseydi 267,6 milyar dolarlık servetin sahibi olacaktı.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski